H-B-S modul bemutatása

A MeriDiM 1.05 " Kezelési Javaslat" menüpontját két almenüre bontottuk:

  1. Fülakupunktúra - maradt az eddig használt kezelési protokoll
  2. H-B-S Modul, mely a tartalmazza
    • azon meridiánok állapotát, ahol a normálistól eltérő érték található
    • 4 mezőre osztva a kezelési információkat:

a.) "Homeopátia akut" és " Homeopátia krónikus"

Fülakupunktúrás kezelési javaslat A MeriDiM felhasználónak döntési lehetősége van arról, hogy akut vagy krónikus állapotra ajánl homeopátiás készítményt. Krónikus állapotról akkor beszélhetünk, ha valakinek egy adott meridián-értéke több állapotfelmérését nyomon követve, folyamatosan alul- vagy túlműködést mutat.
A készítmény neve előtt megtaláljuk, hogy melyik meridián milyen rendellenes állapotára történt a készítményajánlás.
Pl. "KI(-) Chininum sulfuricum 5" - ami esetünkben azt jelenti, hogy a Vese Meridián alulműködésére a CH 5-ös potenciálértékű Chininum sulfuricum hatóanyagú homeopátiás készítményt ajánlatjuk kliensünknek.
(Fontos, hogy csakis ajánlást tehetünk!)

Továbbá minden készítmény neve mellett található egy szám, ami a javasolt potenciálértékét mutatja. ( pl. Benzoicum acidum 5 = Benzoicum acidum CH 5)

b.) Bach-virágterápia

Minden javasolt eszencia neve mellett annak hivatalos számozása is megtalálható.

c.) Schüssler sók

Minden készítmény mellett találhatjuk a javasolt potenciált " X" - szel jelölve. (pl. Kalium Phosphoricum 6X). A H-B-S Modul kezelési javaslatai minden korábbi mérési eredményre alkalmazhatóak.

Néhány alapvető információ:
A homeopátiás szereknél, Schüssler sóknál és a Bach-virágcseppeknél figyelni kell az ide vonatkozó előírásokra: 

  • Tilos mobiltelefon, TV - elektromos eszköz mellett tartani a gyógyszert
  • Tilos mentolos dolgok fogyasztása
  • Tilos aromaterápia alkalmazása

A gyógyszer bevétele előtt és utána kb. fél-fél óráig ne legyen semmi a szájában, mert ez csökkentheti az inger hatását. Ezért ebben az időszakban nem szabad enni, inni, dohányozni, rágózni, fogat mosni, stb.

A MeriDiM HBS fejlesztése, első körben MeriDiM 1.06NE Netbook Edition alatt jelenik meg, képernyőmérete 1024*600 felbontásra optimalizát. Ez a képernyőfelbontás a netbookokon is működik, nagyobb gépeken viszont ugyanazt az esztétikai élményt nyújtja, mint a 1280*800-as monitorfelbontásra optimalizált verzió. Természetesen azon vagyunk, hogy minél előbb az 1280*800-as monitorfelbontásra is elérhető legyen minden modul.

Esetek, vélemények

"A természet bennünk lakozó ereje a betegségek legnagyszerűbb orvosa." Hippokratész
(i. e. 460- 377)

Bár a MeriDiM állapotfelmérő műszer nem kezel, de a meridián-diganosztikai tulajdonsága és kezelési javaslatai alapján kiváló segítséget nyújt a szakemberek- nek az eredményes terápiához.

Gondolatok, visszajelzések

"Úgy érzem, hogy ez a kis készülék igazi kincs – szinte felrepteti a praxist! (Az is jó, hogy emiatt a gyógyító önbizalmát, akár kezdő, akár nem, nagyban növeli…). Nagyon gyorsan lehet mérni, és látványos a dolog – még a szkeptikus kliensnek is leesik az álla látván a grafikonokat, a szöveget, a kezelési útmutatót. A meridián-diagnózis olykor katartikusan hat a páciensre, és az eredmények… szinte hihetetlenek!

folytatás