Állapotfelmérés

Meridiánok (energiacsatornák) számítógépes mérése és értékelése a prevenció és az állapotfelmérés szolgálatában

Hogyan függ össze a meridiánok egyensúlya és az egészségünk?

Állapotfelmérés a MeriDiM Meridián Digitális Mérőműszerrel A kínaiak már több mint 4000 éve felfedezték, hogy minden betegség forrása az emberi szervezet megzavart energiaháztartására vezethető vissza, amelynek állapota a meridiánokon, a szervezet energiapályáin mérhető le.
A meridiánokban áramló Csi keringését az egymással szemben álló, de egymást kiegészítő poláris erők a yin és a yang irányítják. Testünk-lelkünk egyensúlyát egészségét a yin-yang elv szerint a két ellentétes erő megfelelő egyensúlya biztosítja. Az egyensúly felbomlása betegséghez vezet. Amennyibena yang kerül túlsúlyba, a kialakuló betegségekre az energiateltség, a bőség és a hiperfunkció jellemző. Ezzel szemben a yin túlsúlya okozta kórállapotokra az energiahiány, a hipofunkció jellemző.

Hogyan történik az állapotfelmérés?

Egy letapogató szonda segítségével megmérjük a 12 fő meridián energiaszintjét a kéz és láb előre meghatározott pontjain, ahogyan a számítógép -  fényképes illusztrációval segítve- pontról pontra kalauzolja a szakembert. A mért értékeket a számítógép automatikusan rögzíti és tárolja. A mérés időtartama kb. három perc.

A méréseket három rendszerben végezhetjük:

  1. Tsing-well mérés (videó megtekintése)
  2. Ryodoraku mérés (videó megtekintése)
  3. Pont-, zónakereső funkció (videó megtekintése)

A mérés bemutatása

Válasszuk ki a kliensnyilvántartóból a megfelelő klienst majd indítsuk el a mérést ( felső menüsorban minden fontos funkció megtalálható). A mérés ablakban, igényünknek megfelelően választhatjuk a mérés típusát: Tsing-well, Ryodoraku és Pont-, zónakereső. A műszer lehetőséget az az 5 másodperces vagy a korlátlan mérésidő választása között, attól függően, hogy mennyire vagyunk gyakorlottak-magabiztosak. (A korlátlan mérésidő gyakorlatilag pontkeresőként működik, tehát a pontos mérés érdekében könnyedén meg tudjuk találni a megfelelő mérési pontot akkor is, ha még nincs meg a megfelelő rutinunk.

Esetek, vélemények

"A természet bennünk lakozó ereje a betegségek legnagyszerűbb orvosa." Hippokratész
(i. e. 460- 377)

Bár a MeriDiM állapotfelmérő műszer nem kezel, de a meridián-diganosztikai tulajdonsága és kezelési javaslatai alapján kiváló segítséget nyújt a szakemberek- nek az eredményes terápiához.

Gondolatok, visszajelzések

"Úgy érzem, hogy ez a kis készülék igazi kincs – szinte felrepteti a praxist! (Az is jó, hogy emiatt a gyógyító önbizalmát, akár kezdő, akár nem, nagyban növeli…). Nagyon gyorsan lehet mérni, és látványos a dolog – még a szkeptikus kliensnek is leesik az álla látván a grafikonokat, a szöveget, a kezelési útmutatót. A meridián-diagnózis olykor katartikusan hat a páciensre, és az eredmények… szinte hihetetlenek!

folytatás